• Kör5skuren
Om oss

Om oss

Minikör

Minikör

Barnkör

Barnkör

Diskantkör

Diskantkör

Flickkör

Flickkör

Central Voices

Central Voices

Om oss

Vi erbjuder körverksamhet för barn från fyra år upp till ungdomar i 20-25-årsåldern. Körerna repeterar varje vecka och genomför konserter, resor och läger. Undervisningen är nivåanpassad. Det centrala i vår pedagogik är lagandan och samarbetet i grupperna. Genom att träna detta tillsammans med sångteknik, notläsning/musikteori och gehör får varje korist utifrån sin ålder en gedigen körutbildning.
Utöver körsången får de sångare som vill regelbundet möjlighet till soloframträdanden.

KFUM Centrals barn- och ungdomskörer leds av Lotta Wilund, som har arbetat med barn och ungdomars sång i närmare 25 år. Hon är utbildad körledare, kyrkomusiker och musikpedagog med specialinriktning mot att leda  barn-och ungdomskörer.

 

Alla körer repeterar i KFUM Centrals lokaler på Rosengatan 1 i Stockholm.
Efterfrågan till vissa körgrupper är stor – så anmäl gärna ditt barn (eller dig själv om du är ungdom) redan nu för att försäkra er om en plats.
Höstens körverksamhet startar vecka 35.
Välkomna!

Anmäl dig här >>>

Läs vår integritetspolicy

Mer om KFUM Centrals barn- och ungdomskörer

KFUM Centrals barn- och ungdomskörer är öppna för alla barn. Körerna repeterar en gång i veckan, och uppträder i olika sammanhang. Upplägget på vår verksamhet är inte helt olikt en lagsport. För oss och vår verksamhet är det därför viktigt att man deltar regelbundet på körens övningar och alltid är med när vi håller konsert. Det är för att vi vet att tillsammans är vi bäst!
Det spelar alltså inte så stor roll vad koristen kan när man börjar i kören, det viktiga är hur man satsar och vad man gör av sin tid när man bestämt sig för att ingå i ”körlaget”.
Körerna gör, förutom repetitioner och konserter, även resor och åker på läger.
Vår repertoar är bred-i sjunger nästan alla genrer och stilar, och har också gärna inslag av olika sceniska uttrycksformer.

Vem leder körerna?


Lotta Wilund har arbetat med barn och ungdomars sång i närmare 25 år. Hon är utbildad körledare, kyrkomusiker och musikpedagog med specialinriktning mot att leda just barn och ungdomskörer. Sedan 1992 har hon lett barn- och ungdomskörer inom såväl Svenska Kyrkan som kultur- och grundskolor runt om i landet, bl a Österhaninge flickkör och S:t Johannes barn och ungdomskörer Vid sidan av arbetet som musikpedagog arbetar hon idag även med verksamhetsutveckling inom tjänsteintensiva organisationer, ofta med ideell karaktär. 2009-2012 var Lotta engagerad i UNGiKÖR:s riksstyrelse där hon idag har uppdrag som verksamhetsledare. Hon är även själv aktiv som körsångare i Slottskyrkans vokalensemble.

KFUM Central

Eftersom KFUM Central är en förening för alla åldrar finns det en del bra alternativ om man som förälder eller ledsagare vill vänta i huset medan barnen övar.
Vuxna kan enkelt passa på att träna i vårt träningscenter, KFUM Central träningscenter , eller ta en fika i vårt café, Rose Café i entréplan. Där finns också goda arbetsytor om man önskar uträtta jobb medan man väntar.
Föräldrar till körsjungande bar erbjuds att provträna gratis ett tillfälle i vårt gym och kan sedan få fortsätta träna för mycket låga priser med den specialrabatt som erbjuds via körverksamheten.

Prova på

Alla som vill och erbjuds en plats har möjlighet prova på kören innan man bestämmer sig. Kontakta körledare Lotta Wilund för mer information.

Om KFUM Central

KFUM Central är en ideell förening för alla åldrar med ändamål att hjälpa barn och ungdomar att växa upp till demokratiskt skolade samhällsmedlemmar genom en helhetssyn på människan. Föreningen har ca 2900 medlemmar som innefattar bland annat idrottsverksamhet, musikverksamhet och lägerverksamhet. KFUM Central har också ett föreningshus centralt i Stockholm på Rosengatan 1.

Kalender

<< dec 2019 >>
mtotfls
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Inga Evenemang
KFUM Central Barn- och Ungdomskörer
Telefon: 070 863 99 39
E-post: barnkor@central.kfum.se
Besöksadress: Rosengatan 1, 111 40 Stockholm